In februari 2013 is, geïnitieerd door het AYA ‘Jong & Kanker’ Platform Radboudumc, gestart met het Nationale AYA ‘Jong & Kanker’ Platform waarin AYA’s en de zorgprofessionals uit álle 8 UMC’s en een aantal grote perifere ziekenhuizen participeren. Met als doel: state of the art integrale AYA zorg, in heel Nederland. Duurzaam en doelmatig en zowel medisch-technisch als psycho-sociaal in één geheel. Kortom; zorg die anticipeert op de wensen en behoeften van AYA’s.

Binnen het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform wordt alle kennis en kunde van zowel AYA’s als zorgprofessionals complementair ingezet en maximaal gedeeld!

De missie van het nationale platform is om de integrale AYA zorg sterk te verbeteren, want dit is nodig om de levenskwaliteit en levensverwachting van AYA’s sterk en structureel te verbeteren! Deze zorg moet onder andere gesupport worden door de beste wetenschappelijke research, maar ook door middel van opleiding & onderwijs en last but not least via communicatie! Op deze manier kan de kennis en kunde over ‘AYA en kanker’ verder verspreid en uitgebreid worden.

Er wordt maximaal samen gewerkt met internationale en toonaangevende topinstituten!

Het SPACE 4 AYA symposium support de doelstelling van het Nationaal AYA ‘Jong & Kanker’ Platform.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien